Logo Golan Heights Winery

Zoals overal ter wereld in de beste wijngebieden, draait alles om het ´terroir´, de combinatie van ondergrond en klimaat. Zo ook in Israël bij Golan Heights Winery. Hoewel Israël van origine een warm klimaat heeft, worden de wijngaarden van dit wijnhuis, door de hoge ligging toch aangemerkt als ´cool climate´. Dit, in combinatie met de vulkanische ondergrond, maakt dat hun wijnen tot de top van de wereld behoren.

De meest bekende wijngids over Israëlische wijnen, Rogov, geeft Golan Heights Winery 5 sterren en schrijft: “Vanaf het moment dat zij hun eerste wijnen produceerden in 1984, is er geen twijfel dat Golan Heights Winery Israël op de wereldwijnlijst heeft geplaatst. Zij zijn de leider in kwaliteit van het land. De chef-wijnmaker, Victor Schoenfeld, weet goed wat hij doet. Hij heeft zijn opleiding in Californië, Frankrijk en Australië gehad en combineert oude- en nieuwe wereldstijl“.

De Yarden wijnen vormen het boegbeeld van het wijnhuis. Hier komen de mooiste druiven van de beste wijngaarden in samen. De naam verwijst naar de rivier de Jordaan (Yarden in het Hebreeuws), die de Golanhoogte scheidt van Galilea. Naast de Yarden wijnen zijn er de Gamla wijnen. Gamla was een oude stad op de Golanhoogte, waarnaar deze toegankelijke wijnen zijn vernoemd. Iets minder gecompliceerd maar zeer zuiver.

Logo Teperberg Winery

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël′s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat. Motti Teperberg, zoon van Avraham′s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde - de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.